Coconut Cartel

Během mnoha let sourozenci Zigovi rozšířili svůj gang pašeráků kokosů a nakonec vybudovali malé impérium, které podávalo koktejly z kokosů miamské smetánce a celebritám, jako jsou Drake, princ Harry, Martha Stewartová a další. Tyto koktejly se staly inspirací pro jejich další expanzi: prémiový rum Inspirováni klasickým latinskoamerickým koktejlem, rumem a kokosovou vodou, jsme spojili naše stejnojmenné kokosové ořechy a rum a vytvořili oceňovanou směs, kterou je dnes Coconut Cartel - rum řezaný na "40 %" s čerstvě sklizenou kokosovou vodou.

Naše vize

Společně s naším syndikátem farmářů, destilatérů a pašeráků vytváříme a distribuujeme produkty, které představují nejzáhadnější terroir světa. Věříme, že Latinská Amerika je pokladnicí chutí a kultury, kterou stojí za to prozkoumat, a jsme nadšeni, že se o ni můžeme podělit s vámi.Naše rumy jsou vyráběny výhradně ve spolupráci s pěstiteli a palírnami v Guatemale a Dominikánské republice a představují to nejlepší z latinskoamerického terroir a rumových technik. Naše palírny se nacházejí uprostřed rozsáhlých polí s úrodou cukrové třtiny, sklízejí cukrovou třtinu vypěstovanou na statku a lisují ji přímo na místě, aby byla zaručena nejvyšší kvalita surovin a aby se zmírnily zbytečné emise uhlíku.Naše směs Añejo pochází z rodné země našeho zakladatele, Guatemaly, země známé svými světoznámými stařenými rumy. Tento rum, jehož kořeny sahají až k tradičnímu „španělskému stylu“ výroby rumu, se destiluje v nerezových sloupových destilačních přístrojích a zraje až 12 let v nových, vypálených sudech z amerického bílého dubu. Náš rum Blanco se vyrábí z čerstvě vylisované šťávy z cukrové třtiny vypěstované na ostrově Hispaniola alias v Dominikánské republice. Po pomalém procesu kvašení destilujeme v měděných kotlíkových i sloupových destilačních přístrojích. Náš kotlíkový rum zůstává nezralý, zatímco rum z kolony usazujeme v sudech po bourbonu po dobu nejméně jednoho roku, než jej smícháme dohromady. 

Míchání

Naše rumové směsi, jejichž obsah alkoholu přesahuje hodnotu alkoholu, jsou připraveny na poslední fázi našeho procesu výroby rumu. Čerstvě sklizená kokosová voda se přenáší studeným řetězem a jemně se vlévá do našich nádrží, čímž se směsi zředí na požadovaný stupeň alkoholu v lahvi. Směsi odpočívají 24 hodin až 5 dní a jsou lehce filtrovány, aby se odstranil veškerý kokosový sediment. Kokosová voda je plná přírodních minerálů, solí, cukru (jen trochu) a tuků. Jejím použitím jako prostředku k ředění lihovin dochází k chemické reakci podobné tomu, jak sůl ovlivňuje potraviny, když vaříme. Kokosová voda nepřidává „kokosovou chuť“, zdaleka ne ochucený kokosový rum, ve skutečnosti funguje tak, že zvýrazňuje vlastní přirozené chutě našich krásných rumů tím, že rozjasňuje jejich ovocné a květinové tóny a zároveň tlumí případné ostré hořké tóny. Naše kokosová voda pochází z místních zdrojů od nezávislých farmářů, nikdy není mražená ani pasterizovaná, což zaručuje, že speciální nutriční vlastnosti naší hvězdné ingredience zůstanou zachovány.